Knjižare SVJETLOST“ tradicionalno pripremaju sve đake za nove školske zadatke

Kako su već to đaci i njihovi roditeji navikli svake godine, Knjižare Svjetlost spremno dočekuju prvo školsko zvono. Osim Back to School kampanje koju provode kroz lanac maloprodajnih objekata, njih 18 u Bosni i Hercegovini, te time obezbjeđuju do 50% niže cijene školskog pribora, ove godine svi korisnici Unicredit Mastercard kartica, te VIZA kartica ASA banke na ukupan račun ostvarit će dodatnih 10% popusta.

Naša najodgovornija i ujedno najdraža domaća zadaća jesteupravo školska sezona. Već početkom augusta Knjižare SVJETLOST kompletno su opremljene školskim asortimanom i ruksacima. Svake godine, već tradicionalno provodimo Back to School kampanju tokom koje svim kupcima nudimo mnoštvo pogodnosti.

Najprije se navedene pogodnosti odnose na akcijske cijene, te je i ove godine školski asortiman snižen čak do 50% i to u periodu od 21.08. do 20.09.2023. godine“ istiće Nađa Tihić, rukovodilac marketing službe komapnije Svjestlostkomerc.  

Osim akcijskih cijena koje su i više nego primamljive, za sve klijente Unicredit i ASA Banke Knjižare SVJETLOST omogućile su dodatnih 10% popusta na kompletan školski asortiman izuzuzev na udžbenike i radne sveske.  

Dodatna olakšica za sve roditelje je i mogućnost kupovine sa obročnim plaćanjem. Navedena olakšica vrijedi za sve korisnike Intesa Sanpaolo i Unicredit banke te ima za cilj pružiti mogućnost svim školarcima uživanje kvaliteta školskog pribora brendova kao što su Staedtler, Carioca, Disney, Ilijanum, NBK Scool i drugih.

U saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba u periodu od 15. augusta do 20. septembra nastavljena je i prošlogodišnja kampanja ovaj put nazvana “I ove godine srcem za znanje”.

U navedenom periodu, u 18 Knjižara SVJETLOST biće postavljene brendirane kutije Pomozi.ba u koje će svi kupci moći donirati školski pribor za djecu iz socijalno ugroženih porodica.


Školski pribor će se moći donirati u Knjižarama SVJETLOST u Sarajevu, Visokom, Zenici, Tuzli, Gračanici, Goraždu, Bihaću, Jajcu, Živinicama i Mostaru.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj kampanji pod nazivom “Srcem za znanje i ništa manje” obezbijeđeni su ruksaci i školski pribor u vrijednosti od 13.963,49 KM za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Uz Knjižare SVJETLOST školarci će sigurno spremno dočekati sretan početak nove školske godine.