O NAMA

O NAMA

Dioničko društvo „SVJETLOSTKOMERC“ vodeći je maloprodajni lanac specijalizovanih prodavnica za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije, kancelarijskog materijala te ostalih roba iz našeg širokog asortimana u Bosni i Hercegovini.

Pored maloprodajne mreže koju čini 18 knjižara u 9 gradova u Bosni i Hercegovini, značajno učešće na tržištu sa konstantnim rastom ostvaruje i veleprodaja kancelarijskog i školskog pribora koja je zastupljena u nekoliko najvećih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini.

„SVJETLOSTKOMERC“ je prisutan na tržištu od davne 1945. godine, u početku u sastavu izdavačkog preduzeća „Svjetlost“, zatim kao dio IGKRO „Svjetlost“, te do konca osamdesetih godina prošlog vijeka u sklopu SOUR „Svjetlost“. Od početka devedesetih SVJETLOSTKOMERC d.d. Sarajevo egzistira kao samostalno preduzeće.

Društvo raspolaže sa preko 10.000 kvadratnih metara vlastitog poslovnog prostora od čega preko 6.000 kvadratnih metara nalazi na najatraktivnijoj lokaciji u Sarajevu.

„SVJETLOSTKOMERC“ ima potpisane ugovore o distribuciji i prodaji sa svim relevatnim inostranim i domaćim izdavačkim kućama, autorima knjiga i udžbenika kao i najpoznatijim svjetskim proizvođačima školskog pribora i kancelarijskog materijala.