Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo otvorio je svoju prvu knjižaru u Tešnju. To je ujedno 18. po redu maloprodajni objekat vodećeg bosanskohercegovačkog maloprodajnog lanca, specijaliziranog za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije i kancelarijskog materijala.

Direktor Svjetlostkomerca Madžid Avdagić je dao izjavu za medije iz koje izdvajamo: “U kratkom vremenu smo otvorili dva maloprodajna objekta. Prije dvadesetak dana u Visokom a evo danas i u Tešnju. 

Ovo je naša prva knjižara u Tešnju i uvjeren sam da ćemo ponudom opravdati status lidera na tržištu. I u Tešnju smo pripremili niz povoljnosti za sve naše kupce. Najviše interesa kupci pokazuju za povoljnost kupovine na rate, budući da nam se bliži početak nove školske godine. Na taj način omogućit ćemo našim kupcima da uz ovu znatnu olakšicu dođu do kvalitetnih knjiga, sveski i ostalog školskog pribora» 

Direktor Madžid Avdagić dodaje da je Svjetlostkomerc drugo ime za knjižaru u BiH. «Mi smo sinonim za knjižaru u BiH i veleprodaju školskog pribora i kancelarijskog materijala, i prepoznatljiv smo brand na domaćem tržištu, sa tradicijom dužom od 70 godina». 

Nova knjižara Svjetlostkomerca u Tešnju nalazi se u ulici Braće Pobrića 63.

Dobrodošli.